Öğrenci Duyuruları

2014 VE ÖNCESİ KAYITLI ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

1) Azami öğrenim süresini (4 yıl / 8 yarıyıl) dolduran öğrencilere 2017-2018 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonunda ek sınav hakkı verilecektir.

2) Sınavlara 2014 ve öncesi kayıtlı öğrenciler (kayıt donduranlar hariç) başvurabilecektir.

3) Ek sınavlarda “alacak” ve “devamsız” olunan derslerden sınav hakkı verilmeyecektir.

4) Ek sınavlar sonunda 6 ve daha fazla dersi kalan öğrencilerin kayıtları Yönetim Kurulu Kararı ile silinecektir.

5) 1 dersi kalan öğrencilere sınırsız sınav hakkı verilecektir.

6) 2, 3, 4 ve 5 dersi kalan öğrencilerden;

• Ek sınav haklarını kullanan öğrencilere 3 yarıyıl,
  • Ek sınav haklarını kullanmayan öğrencilere 4 yarıyıl ek süre verilecektir.

Bilgi için Ege Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Esasları Yönergesi’nin 23/10 maddesi incelenebilir.

SINAV TARİHLERİ

1. Ek Sınav       10 – 16 Eylül 2018
  2. Ek Sınav       24 – 30 Eylül 2018

Ek sınavlar için son başvuru tarihi : 10 Ağustos 2018

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NASIL ŞİFRE ALIRIM?

1. http://ebys.ege.edu.tr/login.aspx web sayfasına girilir.
  2. “İlk şifrenizi oluşturmak için tıklayınız” butonuna tıklanır.
  3. Açılan sayfadaki adımlar doldurularak “şifre oluştur” butonu tıklanır. Sistem geçici olarak bir şifre tanımlar. Bu şifreyi seçip, kopyalayın, ardından “giriş sayfasına gitmek için tıklayınız” butonuna tıklayın.
  4. Açılan sayfada Kullanıcı Adı yazan kısma küçük o harfi ile beraber öğrenci numaranızı yazın. Örnek: o70150000001. Şifre kısmına ise diğer sayfadan kopyaladığınız geçici şifreyi yapıştırıp, Giriş butonuna tıklayın.
  5. Açılan sayfadaki alanları doldurup, önce geçici şifreyi yapıştırın, daha sonra akılda kalacak ve sizin belirleyeceğiniz rakam ve harf kombinasyonundan oluşan şifreyi ve diğer bilgileri girerek sayfanıza ulaşabilirsiniz.
  6. http://ebys.ege.edu.tr/login.aspx web sayfasına girilir.
  7. “İlk şifrenizi oluşturmak için tıklayınız” butonuna tıklanır.
  8. Açılan sayfadaki adımlar doldurularak “şifre oluştur” butonu tıklanır. Sistem geçici olarak bir şifre tanımlar. Bu şifreyi seçip, kopyalayın, ardından “giriş sayfasına gitmek için tıklayınız” butonuna tıklayın.
  9. Açılan sayfada Kullanıcı Adı yazan kısma küçük o harfi ile beraber öğrenci numaranızı yazın. Örnek: o70150000001. Şifre kısmına ise diğer sayfadan kopyaladığınız geçici şifreyi yapıştırıp, Giriş butonuna tıklayın.
  10. Açılan sayfadaki alanları doldurup, önce geçici şifreyi yapıştırın, daha sonra akılda kalacak ve sizin belirleyeceğiniz rakam ve harf kombinasyonundan oluşan şifreyi ve diğer bilgileri girerek sayfanıza ulaşabilirsiniz.

DİPLOMA ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Ege Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'ndan (Bornova) alınacak ilişik kesme belgesi

Ege Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'ndan (Bornova) alınacak ilişik kesme belgesi

2 adet vesikalık fotoğraf